19 Nisan 2019 Cuma

Endonezya İnşaat Pazarında İnşaat Sektörü Fırsatları Büyüyor


Endonezya'da inşaat ekipmanı satışlarının, üçüncü ardışık büyüme yılını takip eden 2019 yılında 17.000 adetin üzerinde olması bekleniyor. 

Bu ekipman satış hacmi, Endonezya'yı Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) bloğunun en büyük ekipman pazarı haline getirmektedir.
Ülkenin güçlü yönleri arasında; genç ve büyük nüfus, zengin doğal kaynaklar, disiplinli mali politikalar, düşük kamu borcu, küresel finansal krize dirençli bankacılık sistemi, istikrarlı uluslararası ilişkiler faktörleri sıralanmaktadır.

Yayınlayan; İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi



G-20 üyesi olan ve Güney Doğu Asya’nın en büyük ekonomisi unvanına sahip Endonezya’da talebin önümüzdeki birkaç yıl içinde biraz dalgalı olması beklense de, Off-Highway Research’ün Endonezya’daki YapıMalzemeleri Sektörü’nün yeni raporuna göre, talebin 2022’ye kadar 12.500 ila 17.500 adet arasında olacağı tahmin ediliyor.

Madencilik sektörüne yapılan yatırım, son zamanlarda ülkeye yapılan ekipman satışlarındaki büyümenin önemli bir faktörü olmuştur. İnşaat sektöründe de bu büyüme önemli bir rol oynamıştır ve böyle devam etmesinin beklendiği ifade edilmektedir. Buna ilaveten, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminin de inşaat sektörü harcamalarında artışa yol açacağı beklendiği belirtilmektedir. 

Endonezya, büyük bir pazar olmasının yanı sıra, özellikle paletli ekskavatörler için de önemli bir üretim üssüdür. Ayrıca, sıkıştırma ekipmanı, paletli dozerler, damperli kamyonlar ve motorlu greyderler Endonezya'da üretilir ve bu da yedek parça tedarikçileri için Endonazya'yı önemli bir pazar konumuna getirmektedir. Yüksek ekipman popülasyonu, satış sonrası pazarında ekipman alanında faaliyet gösteren şirketler ve yedek parça ihracatı yapan firmalar için Endonezya önemli bir ülke konumundadır. Endonezya pazarındaki bu gelişmeler Türkiye’nin yerli makine ve yedek parça üreticileri ve ihracatçıları için önemli bir hedef niteliğindedir.

Endonezya Pazarı ile ilgili detaylı bilgi için T.C.Ticaret Bakanlığı web sitesi Ülkeler başlığını inceleyebilirsiniz.    

               http://www.unacea.org