20 Ekim 2019 Pazar

Afrika Birliği, Kıta Ticaret İstatistik Yıllığını Yayınladı

Avrupa Birliği veritabanı olan Eurostat ile işbirliği yapan Afrika Birliği Komisyonu, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir proje olan Pan Afrika İstatistik (PAS-Pan African Statistic)  programı çerçevesinde “Afrika Ticaret İstatistikleri” yıllığını  yayınladı.

Yıllıkta yer alan istatistiklerin diğer istatistik veri tabanlarından farkı Ülkelerin gerçekleşmiş verilerini yansıtması. UN COMTRADE gibi diğer kaynaklarda zaman zaman tahmini verilerin kullanılması nedeniyle  Afrika kıtası ile ilgili değerlendirmelerde Kıta yıllığı istatistiklerinin daha sağlıklı analizlere imkan sağlayacağı değerlendirilmiş.

Afrika içi ticaretin artırılması amacıyla 2012 yılında Afrika Birliği  (African Union) Devlet ve Hükümet Başkanları tarafından onaylanan ve Temmuz 2019’da kabul edilen "Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Alanı-CFTA (Continental Free Trade Area)” eylem planının Temmuz 2020’de uygulamaya girmesi planlanmıştır.

CFTA'nın temel amacı, mal ve hizmetler ile kişilerin serbest dolaşımı ve yatırımlar için tek bir kıta pazarı oluşturmanın yolunu açmak ve Gümrük Birliği'nin kurulmasını hızlandırmak.

Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder