24 Ekim 2019 Perşembe

Dış Ticareti Geliştirmek İçin Ticaret ve Milli Eğitim Bakanlıkları Eğitimde İş Birliği Protokolü İmzaladı

Ticaret Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı "Dış Ticareti Geliştirmeye İlişkin Eğitim İş Birliği Protokolü" imzaladılar.
Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar PEKCAN, dünyanın ticaret savaşları, korumacılık önlemleri ve Brexit'ten kaynaklanan değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini, bu süreçte küresel ekonominin hızla daraldığını belirterek alışagelmiş pazarlardaki küresel ticaretin yavaşlaması sebebiyle de Türk ihracatçılarının kendilerine mutlaka yeni pazarlar bulmak zorunda olduğunu vurguladı. 
Bu yeni pazarlara donanımlı iyi eğitilmiş gençlerle beraber ulaşılacağına inandıklarını dile getiren Pekcan, "Yeni pazarlarda uluslararası dış ticaret mevzuatına, ticaret hukukuna, ticaretin finansmanı konularına, yeni pazarların diline, kültürüne, alışkanlıklarına, talep ve beklentilerine hakim donanımlı yetişmiş gençlerimize ihtiyaç olduğunu ifade etti. 

Gençlere tavsiyeler

Hazırladıkları protokol vasıtasıyla gençlere önerilerde bulunan Pekcan, şu ifadeleri kullandı:
"Dış ticareti başlı başına bir meslek olarak görmelerini ve bu mesleği araştırarak kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum. İngilizcenin yanında daha çok büyük pazarların dillerini bilmeniz sizlere büyük katkı sağlayacaktır. Bugün Latin Amerika'da Portekizce ve İspanyolca konuşuluyor...

Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder