4 Ekim 2019 Cuma

İhracat Ana Planı - Hedef Ülke Özbekistan



İhracat  Ana Planı - Hedef Ülke Özbekistan 

Özbekistan Büyükelçisi Sn. Alisher Agzamkhodjaev OSTİM’e ziyaret gerçekleştirdi. Türk vatandaşları için vize zorunluluğunu kaldırdıklarını ve  bir aya kadar vizesiz olarak Özbekistan'a  giriş yapılabileceğini ifade etti. 

Ticaret Bakanlığı İhracat Ana Planı' nda yer alan  17 hedef ülkeden birisi olan Özbekistan hakkında  sektörel bilgilere ve Özbekistan pazarı ile ilgili birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.

Taşkent Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri tarafından hazırlanan "Türkiye - Özbekistan Dış Ticaret Verileri  2018" raporunu incelemeniz faydalı olacaktır.

Dışişleri Bakanlığı web sitesi üzerinden Özbekistan ekonomisi, Türkiye - Özbekistan siyasi görünümüne ve Özbekistan'a seyahat ederken nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgilere ulaşabilirsiniz. 

DEİK tarafından hazırlanan  Türkiye - Özbekistan İş Konseyine ait bilgi notları ve 2019 yılında Özbekistan'da gerçekleşen/ gerçekleşecek fuarları inceleyebilirsiniz. 

Özbekistan'ın  küresel ve yerel ticaretteki lojistik performansına ilişkin bilgilere Dünya Bankasının Lojistik Performans Endeksi web sitesinde yer alan 2018 yılı küresel lojistik performansı raporundan ulaşabilirsiniz.

Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder