14 Ekim 2019 Pazartesi

Türkiye'de ve Dünyada Gümrük ve Pazara Giriş Uygulamaları

Ticaret Bakanlığı web sitesi  "Gümrük Uygulamalarına İlişkin Klavuzlar" kısmından gümrük işlemlerine ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, sayfada yer alan "İhracat Bilgilendirme" bölümünden gümrük işlemleri, gümrük işlemlerinde yapılması gerekenler, ihracat çıkış işlemleri hakkında bilgiler yer almaktadır. 


Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC)'nin "Pazar Erişim Haritası" üzerinden; dünyada uygulanan gümrük tarifleri, tarife kotaları, tarife dışı engellere erişim ile karşılaştırma ve analiz etme  olanağı ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapan firmalarımız, AB pazarı  tarife bilgilerine, menşe kuralları ve diğer tercihli düzenlemelere, ticaret istatistiklerine, AB'ye yapılan ithalata karşı AB tarafından alınan önlemlere Avrupa Birliği Komisyonu web sitesinden ulaşabilirler.
Ülkelerin gümrük vergi oranları için Ticaret Bakanlığı "Ülkeler", Serbest Ticaret  Anlaşmaları ile sağlanan  gümrük uygulamaları için "Uluslararası İlişkiler başlıklarından faydalanılabilir. 
Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder