26 Aralık 2019 Perşembe

Dış Ticaret Uzmanı Adaylarımız Sertifikalarını Aldı

Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı’nda eğitimlerini tamamlayan 23 dış ticaret uzmanı adayına sertifikaları törenle verildi.

8 Temmuz - 15 Ekim 2019 tarihleri arasında süren program kapsamında adaylar, 60 saat ders, 15 saat proje hazırlama ve uygulamalı eğitim aldı. Çoğunluğu, çeşitli üniversitelerin dış ticaret bölümlerinden yeni mezun olan öğrencilerden 10 kişi, eğitim sürecinde İŞKUR'un istihdam desteği kapsamında OSTİM’de yerleşik firmaların dış ticaret departmanlarında işe başladı.

 

Törene katılan Ankara Vali Yardımcısı Sn. Abdullah Dölek, OSTİM’in, Türkiye’nin ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Dış ticaret eğitimi alan adayları tebrik eden Dölek, Sizler ufku açık, güzel bir alan seçmişsiniz, dış ticaret önemli bir sektör, sizleri ve sizleri yetiştirenleri kutluyorum.” dedi.

 
Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Orhan Aydın, "Yaptığımız işin değer üretmesini, sonuç çıkartmasını istiyoruz. Bu işin eğitimini görmüş insanlar var iş bulamıyor. Çünkü uygulamalı eğitimi görmediği için cesareti ve özgüveni olmuyor. Firmalarla görüşerek, bir dış ticaret personeli çalıştırırsa işlerinin daha iyi olacağını düşündüğümüzü söyledik.” dedi.


Gençlere iş bulma ve dış ticareti öğretme, firmalara da dış ticaret departmanı çekirdeğini oluşturma gibi birçok başlığı bir araya getirerek, faydalı bir modeli hayata geçirdiklerini dile getiren Aydın, şunları söyledi: “Bunu da İŞKUR’dan bir destek alarak gerçekleştirdik. OSTİM Teknik Üniversitesindeki eğitim modeli de bu; Yapılacak işi, hayatta karşılaşacak sorunların çözümlerine dokunarak, çözerek, okuyarak, öğrenmek. Bu öğrenme metodunu da yap-öğren modeliyle yapmaya çalışıyoruz.”
Bölge Müdürümüz Sn. Adem Arıcı, OSTİM’in doğal bir sanayi ekosistemi olduğunu vurguladı. Arıcı, “Firmalarımızın desteklemesi, farkındalığı, eğitim alan adayları istihdam etmeleri, onlara destek olmaları çok önemli. Programın hem bölgemize, hem firmalarımıza, hem de sektörlerimize katkı vereceğini düşünüyorum. Bu eğitimde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


OSTİM Dış Ticaret Koordinatörü Dr. Meral Gündüz adayların istihdamı konusunda da İŞKUR ile iş birliği yaptıklarını kaydetti. Gündüz, “Bu programı yapabilmek için ne ihtiyacımız varsa kurumun içinde veya dışında dahil olmak üzere OSTİM bütün imkanlarını seferber etti. Firmalarımız inandı, ‘Biz istihdam ederiz.’ dediler. İstihdam ettiler. Sonuçta çok doğal bir ekosistem içinde 3 buçuk aylık bir eğitimi programını OSTİM ailesiyle tamamladık.” dedi.



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder