17 Aralık 2019 Salı

Ticaret Bakanlığı'ndan




İhracatçılara 2019 Kasım ayı itibarıyla 40 milyar dolar finansman sağlayan Türk Eximbank’ın2020’de bu desteğini daha da artırma hedefi kapsamında kredi maliyetlerindeki indirime ilaveten ihracatçılardan gelen talepler doğrultusunda vadeleri de uzattığına dikkati çeken Bakan Pekcan, bankanın yeni kredi faiz düzenlemesi ve vadeleri hakkında da bilgiler paylaştı. 

Ayrıca Sn. Bakan tarafından, "Geliştirdiğimiz Destek Yönetim Sistemi ile ihracatçılarımızın bu bürokratik işlemler için harcadıkları zaman ve katlandıkları maliyetin önüne geçecek bütünsel önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. İhracatçılarımız, başvurularında, destek türü ne olursa olsun aynı evrakı ilgili birimlere defalarca sunmak zorunda kalmayacak. Bilgi ve belgeler sisteme bir kereye mahsus tanıtılacak ve başvurular sisteme eklenen destek modüllerine yönlendirilecek." bilgileri paylaşıldı.

Ticaret Bakanlığı Destek Yönetim Sisteminin kullanılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi hakkında Tebliğ 'e ulaşmak için tıklayınız.

Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder