25 Nisan 2020 Cumartesi

Ticaret Bakanlığı'nın Yurtiçi e-Ticarette Dayanışma Kampanyası

Ticaret Bakanlığı tarafından gerek B2B (İşletmeden İşletmeye) gerekse B2C (İşletmeden Tüketiciye)  e-ticarete ilişkin çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. 

Tüm dünyayı etkisine altına alan Covid-19 salgınının, KOBİ’ler üzerinde olumsuz etkisini azaltmak, KOBİ’lerin bu dönemde ticaretinin devamını sağlamak amacıyla Bakanlık tarafından “E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız” temasıyla başlatılan kampanya kapsamında ilk etapta 10’un üzerinde elektronik ticaret sitesi ve yer sağlayıcının  kampanyaya destek sağladığı bilgisi paylaşıldı.

Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan kampanyaya ilişkin olarak, “Kampanyamız kapsamında bazı e-ticaret siteleri KOBİ’lere yönelik vadelerini düşürürken, bazıları komisyon oranlarında indirime gitti. Bu sitelerin bir kısmı KOBİ’lerimize istihdam sözü verdi, bir kısmı da KOBİ’lerimize özel paketler hazırladı.” ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanlığı e-Ticaret web sitesine ulaşmak için tıklayınız. 

Bakanlık e-Ticaret web sitesi üzerinden; e-Ticaret Akademisine, ETBİS (Elektronik Ticaret Bilgi Sistemine, Firma Sorgulama sistemine ve ilgili Mevzuata ulaşabilirsiniz.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder