1 Haziran 2020 Pazartesi

B2C e-Ticaret ve Ticaret Bakanlığı Uygulamaları

Ticaret Bakanlığı, dijital ortamda gerçekleştirdiği Sanal Ticaret Akademisi, E-ticaret Akademisi, Export Akademi gibi eğitim uygulamaları arasına bir yenisini daha ekledi. 

Amazon Türkiye, TOBB ETÜ ve Boğaziçi Üniversitelerinin ortaklaşa hayata geçirdiği KOBİ’lere yönelik “BiTıkla Avrupa” online eğitimlerine, KOBİ’lerin e-ticaretinin artırılması için Ticaret Bakanlığı da eğitimleriyle katkı sunacak.

E-ihracatta yatan potansiyel, Amazon'un satıcılara sunduğu fırsatlar ve Amazon üzerinden e-ihracat yapabilmek için gerekli adımlar gibi başlıkları kapsayan eğitim programları firmalara Avrupa'ya e-ihracat yolunda baştan sona rehberlik etmeyi amaçlamaktadır.

“BiTıkla Avrupa” online eğitimleri ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı e-Ticaret Akademisi ile; e-ticarete giriş, e-ticaret sitesinin kurulumu , tedarikçi yönetimi, dijital pazarlama ve satış, müşteri hizmetleri yönetimi , pazaryerlerinde satış , e-ihracatta temel bilgiler gibi eğitim konu başlıkları yer almaktadır. Ticaret Bakanlığı e-Ticaret web sitesine ulaşmak için tıklayınız. 

Ticaret Bakanlığı ve UPS sponsorluğundaki Export Akademi eğitimleri ile, e-ihracatın ve ticaretin en güncel bilgilerini farklı sektör bakış açılarıyla harmanlayarak, ürünlerin hedef pazarlara nasıl satılabileceği ile ilgili seminer programları  düzenlemeyi planlamaktadır. Türkiye’nin her yerinde Export Akademi ve Kadın İhracatçı Programlarını hayata geçirerek, genç ve kadın girişimcileri ihracata teşvik etmeyi amaçlanmaktadır. Detaylar için tıklayınız.

Ticaret Bakanlığı Sanal Ticaret Akademisi ile "Nasıl İhracatçı Olunur?", "İhracatta Devlet Destekleri", "E-Ticaret" gibi pek çok başlıkta hazırlanan eğitimleri ve dış ticaret, girişimcilik ve iç ticaret olmak üzere 3 sertifika programını ücretsiz olarak hizmete sunmaktadır. Sanal ticaret akademisine ulaşmak için tıklayınız.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder