28 Ağustos 2020 Cuma

İhracatta Dijitalleşme; Ticaret Bakanlığı Kolay İhracat Platformu'nu Hizmete Sundu

Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen "Kolay İhracat Platformu" ile ihracat ile ilgili olan her şey tek bir platformda bir araya getirildi.

İhracatçı firmalar ve ihracata başlamak isteyen girişimciler hedef pazar belirleme ve sektör analizi yapabilme konularında ihtiyaç duyduğu bilgilere platform sayesinde  erişebilecek.

Platformda; Akıllı ihracat robotu, ihracatçıların geçmiş tecrübeleri  doğrultusunda hedef pazar önerisi yapmaktadır. Sürekli güncellenen veri kaynaklarından beslenen ve tercihlere uygun olarak şekillenen pazar önerileri sunmaktadır. 

Pazara Giriş Haritası bölümünden, seçilen ürünlerin hedeflenen pazardaki durumu, rakiplerin payı, ülkemize uygulanan gümrük vergileri, ikili anlaşmaları ve ihracatı artırmada kritik  rol oynayan potansiyel ithalatçı listeleri görülebilmektedir.  

Ülkeler bölümünden, Ticaret Müşavirlerinin bulundukları ülkede sahadan edindikleri ve ihracatçıyı doğrudan etkileyebilecek güncel gelişmeler ve mevzuat değişiklikleri, ülkenin ithalat potansiyeline göre ürünleri dahil bir çok bilgi yer almaktadır. Ayrıca, ülkenin ticaret müşavirleri/ataşeliklerine ait iletişim bilgilerine   ulaşılmaktadır. 

Kolay İhracat Platformunu detaylı incelemek için tıklayınız.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder