14 Ağustos 2020 Cuma

Küresel Açık Deniz Rüzgar Enerjisi Raporu

Küresel Rüzgar Enerjisi Konseyi'nin (GWEC) raporuna göre, açık deniz rüzgarının koronavirüs salgınından enerji piyasasının diğer bölümlerine göre daha az etkilendiğini tespit ediyor. 

Açık deniz rüzgar enerjisi sektörü için en iyi dönem 2019 yılı oldu ve kurulu kapasitesi şu anda dünya genelinde 29 GW'ı aştı. 

Politika hedefleri, düşen maliyetler, daha akıllı operasyonlar ve daha güçlü rüzgar türbinleri sayesinde Avrupa başta olmak üzere Asya-Pasifik ve ABD'de hızlı bir gelişim gözlenmektedir

Avrupa, toplam küresel kurulumların % 75'ini oluşturan 22 GW ile açık deniz rüzgarı için en büyük pazardır. 2050 yılına kadar 450 GW'a kadar açık deniz rüzgar kapasitesini hedefleyerek  liderlik rolünü sürdürecek. Bu artış, İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya, Danimarka ve Polonya'daki kurulumlar tarafından sağlanacaktır. 

2030 yılına kadar Çin'in 52 GW'lık yeni kapasite eklemesi bekleniyor. Asya'daki diğer pazarlar da açık deniz rüzgârını artıracak ve Tayvan'ın 2025'e kadar 5,5 GW ve 2035'e kadar ek 10 GW kurması bekleniyor. Vietnam, Japonya ve Güney Kore'nin sırasıyla 5,2 GW, 7,2 GW ve 12 GW kurması bekleniyor.

Raporu incelemek için tıklayınız.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder