14 Kasım 2020 Cumartesi

Teknoloji Hizmetlerinde Afrika Pazar Trendleri

Uluslararası Ticaret Merkezi' (ITC) tarafından hazırlanan Teknoloji Hizmetlerinde Afrika Pazar Trendleri  raporunda11 Afrika ülkesi incelenmiş.  

Kenya, Nijerya, Güney Afrika, Fildişi Sahili, Kongo, Tanzanya, Zambiya, Uganda, Benin Mali ve Burkina Faso'nun incelendiği çalışmada,11 ülkede en hızlı büyüyen sektörlerin ticaret ve perakende, finansal hizmetler ve sağlık hizmetleri olduğu vurgulanmıştır. Tarım sektörünün de Bilgi Teknolojileri ve İşletmelerde Süreç Yönetimi Açısından fırsatlar sunduğu belirtilmektedir. 

Çalışmada ülkeler itibarıyla, bilgi teknolojileri ihracat durumu, teknoloji merkez ve parkları, pazara erişim fırsatları ve potansiyel hizmet alanları, bilgi teknolojileri sektöründe potansiyeli yüksek endüstriler, yabancı yatırımcılar için yapılan düzenlemeler,  teknoloji sektöründe yer alan önemli kurumsal yapılar gibi konulara yer verilmiştir. 

Afrika'ya bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe hizmet sunmak isteyen firmalara, teknoloji merkezlerine ve yatırımcılara rehberlik edecek bilgiler raporda paylaşılmaktadır.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder