10 Aralık 2020 Perşembe

Türkiye ile İtalya arasında JETCO Protokolü İmzalandı



T
ürkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından, ihracatımızda 3'üncü, ithalatımızda  ise 4'üncü sırada yer alan İtalya ile ticari ilişkilerinin gelişimi ve  artırılması amacıyla iki ülke arasında JETCO protokolü imzalandı.

JETCO Protokolü ile  sanayi, enerji, sağlık, tarım, eğitim, kadın girişimciliği, turizm, ulaştırma gibi pek çok farklı konuda mevcut iş birliğinin devamı ve geliştirilmesi yönünde görüşmeler yapıldı. Karşılıklı yatırımlar ile üçüncü ülkelerde, özellikle de müteahhitlik ve teknik müşavirlik alanlarında yapabilecek iş birliği faaliyetleri, AB ile ilişkiler bağlamında vize konuları, Türkiye ile AB arasındaki 'Gümrük Birliği'nin Güncellenmesi' sürecine dair hususlar, Yeşil Mutabakat, AB’nin demir çelik ürünleri ithalatında uyguladığı korunma önlemleri, ulaştırma kotaları, kamu alımları ve kamu ihaleleri gibi konular anlaşma protokolünde görüşüldü.

Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan tarafından, İtalya ile oldukça dengeli bir ikili ticaret yapısına sahip olunduğu belirtilerek, "20 milyar dolar mertebesine yaklaşan ikili ticaret hacminin, en kısa sürede 30 milyar dolar seviyesine çıkarabilmesinin arzu edildiği ve sadece ticarette değil, karşılıklı yatırımlarda da İtalya’yı stratejik bir ortak olarak gördüklerini ifade edildi. 

Kaynak: Ticaret Bakanlığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder