17 Ocak 2021 Pazar

e-Ticaret Fırsatları - Çin

Dünya e-ticaret (B2C) hacmi 4,2 trilyon ABD Doları olup, bu tutarın, 2,09 trilyon ABD Dolarının (53,3’ünün) 1.4 milyarlık nüfusuyla Çin Halk Cumhuriyeti’ne ait olduğu belirtilmektedir.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin e-ticaret iç pazarında, Alibaba (Tmall, Taobao, Koalo), JD ve PinDuoDuo sırasıyla %58, %16, %5 pay almaktadır. Çin’deki mevzuat gereği bir kişinin tek seferde 5.000 RMB (yaklaşık 770 ABD Doları), yıllık toplam 26.000 RMB (yaklaşık 4.000 ABD Doları) tutarında gümrük vergisiz ithalat yapabildiği ifade edilmektedir. Kaynak: T.C. Pekin Ticaret Müşavirliği

Çin’deki sınır ötesi iş fırsatları ve özellikle küçük ve orta ölçekli markaların Tmall’da sergilenmesi ve satılmasına ilişkin geliştirilen yeni iş modelinin anlatılacağı bir etkinli düzenlenmekte olup, etkinlik sırasında sorusu olan katılımcıların sorularının oluşturulacak sanal görüşme odalarında birebir cevaplandırılacağı belirtilmektedir. Etkinliğe katılmak için https://lnkd.in/gwAZGSU adresinden kayıt yaptırması gerektiği ifade edilmiştir.

Konuya ilişkin OAİB duyurusu için tıklayınız.

Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder