11 Şubat 2021 Perşembe

Almanya Otomotiv Sektörü

Berlin Ticaret Müşavirliği tarafından hazırlanan Almanya Otomotiv Sektör Raporunda dikkat çeken  bazı hususlar  aşağıda sunulmakta olup çalışmanın detayı için tıklayınız.
;
Otomotiv sektörü F. Almanya’nın en büyük sanayi sektörlerinden biridir. F. Almanya, otonom sürüş teknolojisi de dahil olmak üzere yüksek teknolojili otomotiv ürünleri söz konusu olduğunda dünyanın en güçlü ülkelerinden biridir.

F. Almanya,  Avrupa’nın en büyük OEM (“Original Equipment Manufacturer”) fabrikalarına sahiptir. 43 tane OEM fabrikası ile Avrupa’da otomobil sektöründeki üretimin üçte birinden fazlası F. Almanya’da gerçekleştirilmektedir. 2019 yılı itibarıyla F. Almanya’nın AB’deki OEM pazar payı % 55’in üzerindedir.

Küresel Koronavirüs pandemisinin küresel otomobil endüstrisi üzerinde geniş kapsamlı etkileri olmuştur. Wuhan'da SARS-Cov-2 virüsünün ilk yayılmasıyla Çin'den gelen tedarik zincirleri kısmen kesintiye uğramış veya askıya alınmıştır. Klasik OEM iş modelinin yavaş yavaş değiştirilmesinin bir sonucu olarak, sanayideki tedarikçilerin rolü bundan önce önemli ölçüde artmıştı. 

Covid-19 krizi, tüm aktörleri tedarik zincirlerini ve kaynak bulma stratejilerini yeniden değerlendirmeye zorlamıştır. Bununla birlikte, otomotiv endüstrisi için küresel tedarik zinciri yapılarındaki büyük değişiklikler şu anda öngörülmemektedir; OEM'lerin gelecekte kritik  bileşenler için alternatif tedarikçiler kullanması ve herhangi bir potansiyel sağlık veya ekonomik krizi önlemek için erken uyarı sistemlerini başlatma olasılığı yüksektir. Avrupa ve Almanya'nın, Çin’den bağımsız tedarik zinciri arayışları, büyük olasılıkla stok hacimlerinin artmasına sebep olacaktır. 


Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder