30 Kasım 2023 Perşembe

 Özbekistan KOBİ Ajansından 

OSTİM'e Ziyaret





OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü olarak Özbekistan KOBİ Ajansı ve KOSGEB arasındaki iş birliği ve eğitim protokolü kapsamında düzenlenen eğitim programına katılmak üzere KOSGEB’in koordinasyonunda Türkiye’de bulunan Özbekistan KOBİ Ajansı Uzmanları ve Mahalli Hakim Yardımcılarından oluşan heyete, OSTİM OSB Dış Ticaret İstihbarat Merkezi çalışmaları hakkında bilgiler verdik.

Özbekistan heyeti, KOSGEB OSTİM Merkezi Müdürü Hasan Şenel ile birlikte OSTİM OSB’yi ziyaret etti.
OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörü Esma Akyüz, OSTİM’li KOBİ’lerin ihracatını artırmak üzere yürüttükleri çalışmaları anlattı. Akyüz, OSTİM Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’nde ihracatta hedef pazarlara yönelik raporlar hazırladıklarını ve KOBİ’leri doğru pazar ve doğru müşteriyle bir araya getirecek çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, heyete bölge hakkında bilgiler vererek OSTİM'i diğer bölgelerden ayıran üretim, eğitim, ihracat, teknoloji gelişimi ve kalkınma ekosistemini anlattı. Arıcı, “Bu farklılığıyla OSTİM modeli diğer ülkelerden talep görüyor. Son olarak Özbekistan Taşkent'te Ohangaron Sanayi Bölgesi’nde 140 hektarlık sanayi bölgesi planlaması için master plan, imar planı ve bakır sektörü kümelenmesi konularında danışmanlık verdik." dedi.


Saygılarımızla,
OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder