25 Şubat 2019 Pazartesi

OSTİM'den Alıyorum - OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi


OSTİM KauçukTeknolojileri Kümelenmesi, Ankara’da Ostim Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde kauçuk sektöründeki değer zincirinde yer alan firmalar ile üniversiteler, odalar, kamu kurumları, ilgili sivil toplum örgütleri gibi destekleyici kurumları ortak hedef doğrultusunda bir araya getirmiştir.

2013 yılında, OSTİM  Organize Sanayi Bölgesi çatısı altında kurulan OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi, başlangıçta Ankara’da bulunan kauçuk değer zincirinde yer alan KOBİ’leri bir araya getirmiş, daha sonra Bursa, Sakarya ve İstanbul’dan katılımlarla büyümüştür.


Halen 50 den fazla üyesi bulunan kümelenmemizin kuruluş amacı;


  • Üyelerin yeni teknolojilere ulaşmasını sağlamak, ortak satın alma faaliyetleri ile iyi hammaddeyi uygun fiyata temin etmek, üyelerin ihtiyaç duyduğu konularda eğitimler düzenlemek, lobi faaliyetleri yapmaktır.
Küme üyeleri tarafından üretilen ileri teknoloji  gerektiren ürünler Dünya’da 80’in üstünde ülkeye ihraç edilmektedir.

Üyelerimiz, bulunduğu coğrafyanın ve lojistik alt yapısının avantajları sayesinde Kuzey Afrika’dan Moskova’ya Çin sınırından Avrupa’nın her noktasına 24 saat içerisinde siparişlerin teslimatını  gerçekleştirmektedir.

Uluslararasılaşma çalışmaları çerçevesinde Kümelenmemiz Avrupa Kauçuk Kümeleri Birliğinin (The European Elastomer et Polymer  Partnership Initiative -  TEEPPI ) Fransız Elastapole, Belçikalı Plastiwin ve İspanyol Asica ile birlikte kurucu üyesidir.

Ayrıca TCI Network ve European Cluster Collaboration Platform’larında üye KOBİ’leri temsil etmektedir.

Birlikten doğan güç ile ortak satın alma, ortak pazarlamaya yönelik çeşitli çalışmalar kapsamında  Hammaddeyi kaynağında alabilmek için Malezya, Vietnam Tayland ve Hindistan’a ziyaretler düzenlenmiş, geleceğe yönelik güçlü iş birliklerinin temeli atılmıştır.

Kamu ve üniversitelerle üyeleri arasında köprü görevi görmektedir. Çoğunluğu Ankara’da bulunan 8 üniversite ile ortak çalışmalar yaparak, üyelerinin ARGE ve ÜRGE kapasitelerini desteklemektedir.



Ürün gelişimi, atıkların değerlendirilmesi, Küme yönetiminin gelişimi için ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirmektedir.

Küme Üyesi Firmalarımızın Temel Faaliyetleri: 

  • Otomotiv yedek parçaları
  • İş makineleri ve makine yedek parçaları
  • İnşaat
  • Hortum
  • Nalburiye
  • Hayvancılık (Hayvan Yatakları)
  • Ayakkabı
  • Savunma Sanayi
OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi  
Birlikte daha güçlüyüz
Yayınlayan: OSTİM Kauçuk Teknolojileri Kümelenmesi