9 Temmuz 2019 Salı

KOBİ’lere Dış Ticaret Uzmanları Yetiştiriliyor...


OSTİM OSB tarafından, KOBİ’lere Dış Ticaret Uzmanları yetiştiriliyor.

Eğitim programının açılışında konuşan OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN, ekonominin lokomotifi KOBİ’lerin ihracat kapasitelerinin geliştirilmesinin önemli olduğunu bildirdi. İŞKUR’un bu desteğinin kıymetli olduğunu kaydeden Aydın, gençlere, bu eğitimin verdiği bakış açısıyla hayatlarında çok şeyler değişeceği mesajını verdi.

Türkiye İş Kurumu-İŞKUR'un  İş Başında Eğitim Projesi kapsamında başlatılan uygulamaya üniversiteden yeni mezun 20 genç isim katılıyor. Proje ile üniversitelerin Dış Ticaret bölümlerinden mezun olan gençler, KOBİ’lerde istihdam ediliyor.

OSTİM OSB’nin ev sahipliğinde 3 ay sürecek uygulamalı eğitimde, katılımcılara; bir dış ticaret uzmanının sahip olması gereken özelliklerin ve ihracat vizyonunun kazandırılması hedefleniyor.

OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörü Dr. Meral Gündüz ve konusunda uzman isimlerin vereceği eğitimlerde; hedef pazar ve sektör analizlerinin yanı sıra ticari istihbarat, yazışma teknikleri, teslim-ödeme şekilleri, fiyatlandırma, ihracat stratejisi gibi çok sayıda kritik konular aktarılacak. Saha ziyaretleri de eğitimin öne çıkan bir diğer başlığı.

Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder