16 Temmuz 2019 Salı

Türkiye ve Japonya Afrika Pazarından Daha Fazla Pay İstiyor

Afrika’da Türk-Japon iş birliği ile iki ülke birbirilerinin zayıf oldukları konularda birbirlerinin imkanlarından faydalanarak daha  güçlü olabilmek için Türk Exim Bank ve Japon Bank for International Cooperation (JBIC) MOU (Çerçeve Anlaşma)  imzaladı.

Türkiye, Japonya’nın gelişmiş teknolojisinden yararlanmak, Japonya ise Türkiye’nin inşaat sektöründeki başarısı ve bilinilirliğinden faydalanmak istiyor. 

1 Kasım 2019 tarihinde Tokyo’da gerçekleştirilecek olan Türkiye-Japonya İş Birliği ortak toplantısının en önemli konusunun Afrika olacağı bilinmektedir. Afrika pazarı için gıda, tarım, altyapı, enerji, yüksek teknoloji, inşaat, yapı malzemeleri, sağlık ve makine sektörü dayanıklı tüketim malları gibi sektörlerde iki ülke firmalarının iş birliği yapması beklenen kilit alanlardır. 


DEİK’inaçıklamalarına göre "45 Afrika ülkesinde 50 meslektaş kuruluşla ikili ilişkiler ile Türkiye-Afrika ticaretini, ekonomik ve kültürel bağlarını güçlendirmeyi hedeflemektedir. Afrika Açılım Politikasına” paralel olarak, Türkiye ve Afrika firmaları arasında ortaklıklar kurulmaktadır. Afrika pazarındaki iş ilişkileri geliştirilmek istenmektedir. Türkiye ile Japonya’nın 2018 yılı ticareti 39 milyar dolar ticaret hacmine sahiptir. Türkiye-Japonya ikili ilişkileri dışında, üçüncü ülkeler için karşılıklı iş birliği yaparak ticaret hacmini artırmak hedeflenmektedir. İki ülkenin kuvvetli yönleri birleştirilerek daha büyük projeler ortaya çıkabilir. Türk gıda mühendisliği ve deneyimi ile Japonya’nın teknolojisi bir araya geldiğinde Afrika’daki gıda problemi çözülebilir. "

Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Kordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder