17 Temmuz 2019 Çarşamba

Rusya Federasyonu, Türkiye’de İhracat Merkezi Açıyor


Rusya İhracat Merkezi [Russian Export Center JSC (REC)], Rusya Federasyonu tarafından emtia dışı sanayi ürünlerinin ihracatının geliştirilmesi için kurulmuş kamu yönetiminde bir enstitü olarak yapılandırılmıştır. 

Türkiye, Rusya’nın en önemli ihracat pazarlarından birisi olup Rusya'dan ithalat yapan ülkeler arasında ilk 10 ülke arasında yer almaktadır. Birleşmiş sistem (Unified system) çerçevesinde,  Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanı tarafından, Rusya’nın Türkiye’ye ile ticari politikası doğrultusunda ihracatının geliştirilmesi için “İhracat Destek Grupları” oluşturulacağı ve bu kapsamda Türkiye’de ofis açmaya karar verildiği açıklandı.  


“Uluslararası İşbirliği ve İhracat” ulusal projesi çerçevesinde Rus ihracatçılarına destek sağlamak için Türkiye’nin yanı sıra yaz sonuna kadar Almanya, Çin ve Singapur’da REC ofisinin açılması planlanmaktadır. REC ofisleri Hindistan, Özbekistan ve Vietnam’da yeni sistemde  faaliyet göstermektedir. REC ve İhracat Destek Merkezleri tarafından kurulan beş ofis şu anda Belgorod, Rostov, Samara, Oblast, Krasnodar ve Stavropol Krai’de faaliyet göstermektedir. Yurtdışında 12, yurt içinde 6 yeni İhracat Destek Merkezi yıl sonuna kadar projeye dahil edilecektir.

İşbirliğini kolaylaştırmak için REC tarafından tek durak ofis bilgi sistemi geliştirilmektedir. Rus ve Türk şirketlerinin ortak olarak yararlanabileceği ve bir dizi finansal ve finansal olmayan destekten yararlanabileceği ifade edilmektedir. Türkiye ve REC, REC ve Rus İhracat destek Merkezleri, tek durak ofis anlayışı ile kendileri ile ilgili iş bağlantılarına ulaşabilecekler. Hedeflerinin ise Rus-Türk işbirliği projelerinin sayısını artırmak olacağı belirtilmektedir.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder