4 Kasım 2019 Pazartesi

Rüzgarın Geleceği...


Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) tarafından hazırlanan yayında rüzgar enerjisine ihtiyaç duyulan büyüme vurgulanmaktadır. Ayrıca çalışma; maliyet düşürme, teknoloji eğilimleri ve rüzgar enerjisinin artan payları için elektrik şebekeleri hazırlama ihtiyacı hakkında da fikir vermektedir.
Küresel enerji dönüşümünde rüzgar enerjisi yenilenebilir enerji potansiyeli içinde yüksek paya sahiptir. Hem kara hem de deniz rüzgar enerjisinin 2050 yılına kadar yayılması beklenmektedir. Rapora göre, Asya rüzgar enerjisinde lider olacaktır.
Raporda dikkat çeken bulgular ;
  • Asya'nın, 2050 yılına kadar küresel kara rüzgar enerjisi tesislerinin% 50'sinden fazlasına sahip olacağı, Asya’yı %23 ile Kuzey Amerika ve % 10 ile Avrupa'nın izleyeceği,
  • Açık deniz rüzgar enerjisi için Asya'nın, küresel tesislerin % 60'ından fazlasına sahip olacağı ve bunu Avrupa (% 22) ve Kuzey Amerika'nın (% 16) izleyeceği.
  • Asya'da Çin'in, 2050 yılına kadar 2525 GW kurulu kara ve deniz rüzgar enerjisi kapasitesiyle lider konumunda olacağı ve ardından Hindistan'ın (443 GW), Kore Cumhuriyeti 'nin (78 GW) ve Güney Doğu Asya'nın (16 GW) izleyeceği ifade edilmektedir.
Yayınlayan: OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder