30 Ocak 2020 Perşembe

Bangladeş Heyeti OSTİM Modeli ile İlgili Tecrübe Paylaşımı İstiyor


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın davetlisi olarak Ankara’ya gelen Bangladeş Sanayi Bakanlığı Sekreteri Sn. Abdul Halim ve beraberindeki bürokratlar, OSTİM  modeli hakkında bilgilendirildi. 

Heyet  Başkanı Sn. Halim, BSCIC'in Bangladeş'in Küçük ve orta ölçekli girişimciler için  oluşturduğu bir kurum olduğunu ve  KOSGEB ile  iyi niyet anlaşmasının bulunduğunu belirtti. OSTİM gibi sanayi bölgeleri geliştirdiklerini ve firmalara teknik destek sağladıkları için OSTİM’den öğrenebilecek çok fazla tecrübe ve yapılabilecek çok fazla iş birliklerinin olduğunu ifade etti. OSTİM’in bilgi ve tecrübelerini aktarması için Bangladeş davetinde bulundular.


OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Orhan Aydın, kurumsal bilgi ve tecrübeleri paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını ve “Her türlü iş birliği konusunda gönlümüz sonuna kadar açık. Burası onların. OSTİM’de çok sayıda ülkenin masası yer alıyor. Bangladeş’e de ticari iletişimin güçlendirilmesi adına aynı uygulamayı yapacağız. Bir küme koordinatörümüzü görevlendireceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.
OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’le de bir araya gelen heyet, eğitim programı ve uygulamalar hakkında bilgi aldı.
Bangladeş’teki Islamic University Of Technology ile iş birliği protokolü imzaladıklarını belirten Rektör Yülek, OSTİM Teknik Üniversitesinde öğrencilerin bölgedeki işletmelerde uygulamalı eğitim alarak iş hayatına hazırlandıklarını belirtti. Yülek, heyete okuldaki laboratuvarları ve uygulama merkezlerini de tanıttı.
Heyet daha sonra OSTİM’de işletmeleri ziyaret etti.
Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder