10 Mayıs 2021 Pazartesi

Afrika'nın Dijital Dönüşümü Hızlanacak

Uluslararası Ticaret Örgütü (ITC) projelerinden biri olan "İyilik için Dijital Dönüşüm" projesi kapsamında dijital girişimcilik ile  
Afrika'nın dijital dönüşümü hızlanacak. Bu projenin amacı ve beklenen sonuçları; projeden faydalanan ülkelerdeki teknoloji start-up'ları ve dijital girişimcileri teşvik etmek, teknoloji merkezleri düzeyinde sürdürülebilir iş imkanlarının oluşumunu sağlamak.

#FastTrackTech Afrika girişimi, Sahra-altı Afrika'daki dijital girişimcileri ve teknoloji girişimlerini uluslararası hale getirmek adına bölgesel ve uluslararası iş üretimini ve yatırım teşviki odaklı dijital ve iş becerilerini geliştirmeye odaklanıyor. 2019 yılında başlayan ve iki yıl devam edecek proje 7 ülkeyi hedefliyor: Benin, Etiyopya, Fildişi Sahili, Mali, Ruanda, Tanzanya ve Zambiya. Projeden 7 önde gelen teknoloji merkezi, 200 teknoloji şirketi ve 2000 dijital girişimci yararlanacak.

Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Afrika Kıtasal Serbest Ticaret Bölgesi (AfCFTA) anlaşması 30 Mayıs 2019'da girmiş olup bu kapsamda, Dünya Ekonomik Forum tarafından Afrika'nın dijital dönüşümü için belirlenmiş olan 5 kritik noktaya ulaşmak için tıklayınız.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder