26 Ağustos 2020 Çarşamba

Ticari Fırsatlar; Umman Yatırım Projeleri

Ticaret Bakanlığı Ülke Masaları Bülteni Ağustos ayı sayısında Umman pazarı incelenmiş ve  Umman yatırım projeleri paylaşılmıştır. 

Bültende; Salalah Serbest Bölgesi ve Dhofar vilayetinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla, Umman Hükümeti tarafından 20 milyar dolara yakın bir yatırım çekme planı bulunduğu ifade edilmektedir. 

Söz konusu yatırım ile 54 bin istihdam yaratılması amaçlanmakta, hedef olarak Hindistan, Türkiye, İran ve Güney Afrika seçilerek buralardan gelecek yatırımların lojistik, üretim, yenilikçilik ve teknoloji itibarıyla ülkenin ekonomik çeşitlilik politikasına katkı sağlayacak şekilde değerlendirilmesi, hatta bir “Bilgi Akademisi” kurulması öngörülmektedir.

Salalah Serbest Bölgesi, 350 milyon dolarlık bir “Teknoloji Şehri” kurulması için Birleşik Arap Emirlikleri ile yakın zamanda bir anlaşma yapmış olup, söz konusu anlaşma kapsamında 4G teknolojilerinin  kullanılması hedeflenmiş bulunmaktadır. 

Öte yandan, Umman Havacılık Grubu, yeni bir ekonomik kümelenme oluşturmak amacıyla “Umman Havaalanı Şehirleri” oluşturacaktır. İç ve dış hatlara hizmet veren havaalanlarına, kargo depolama ve işleme, konaklama-ağırlama ve e-ticaret gibi sektörlerde yatırım çekilmesi planlanmaktadır.

Ülke Masaları Bülteni’nin Ağustos 2020 sayısında; “COVID-19 Gelişmeleri”, “Ülkelerden Ticari Haberler”, “Ülkelerden Mevzuat Değişiklikleri” ve “Bakanlığımızdan Haberler” bölümleri yer almaktadır. Ağustos ayı bültenini incelemek için tıklayınız.

Yayınlayan: OSTİM Dış Ticaret Koordinatörlüğü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder