14 Haziran 2021 Pazartesi

Mısır, 1 Temmuz 2021 Tarihinden İtibaren Zorunlu ACID - Gönderi Ön Bilgilendirme Sayısı Uygulamasına Geçecek

Mısır, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren zorunlu ACID (Advanced Cargo Information System-Gönderi Ön Bilgilendirme) Sayısı uygulamasına geçecek olup, Mısır'a yapılacak ihracatlara ilişkin belgelerde anılan numaranın işlenmemiş olması halinde, gönderiler boşaltma limanında işlem görmeden mahrecine iade edilecektir.

Bu kapsamda, ülkemiz ihracatını yakından ilgilendiren bu sistemin işleyişinin anlaşılması, mevcut soru ve sorunların değerlendirilerek meselelerin aydınlatılabilmesi amacıyla Kahire Ticaret Müşavirliğimiz, sistemi tasarlayan Misr Technology Services (MTS) ve ihracatçıların kullanmak zorunda olduğu Cargo-X Platformunun kurucusu Cargo-X LTD. şirketleri ile bağlantıya geçerek bir webinar düzenlenmesi doğrultusunda gerekli adımları atmıştır.

Bu doğrultuda, 16 Haziran 2021 Çarşamba günü Kahire saati ile 12.00'da (TSİ 13.00) herkese açık olacak şekilde İngilizce dilinde bir webinar gerçekleştirilecek olup programa MTS'in gönderdiği aşağıda yer alan bağlantı vasıtasıyla katılım sağlanabilecektir (Microsoft Teams gerekmektedir).

Ayrıca, programda yapılması planlanan soru-cevap kısmında mükerrerlikler ve karışıklık oluşmaması ayrıca, zamandan tasarruf edilebilmesi adına olası sorularınızı daha önce talep edildiği şekliyle 14 Haziran 2021 saat 14.00'a kadar tarafımıza (kahire@ticaret.gov.tr) gönderebilirseniz soruların tek elden muhataplarına yönlendirilmesi gerçekleştirilecek ve programın daha verimli geçmesi sağlanabilecektir.

Bağlantı:

Toplantıya katılmak için buraya tıklayın

Taslak Program:

ACID Sayısı Online Toplantısı İçin Taslak Program

13:00-13:10 – Ticaret Müşaviri Açılış Konuşması

13:10-13:50 – Nafeza Sisteminin Tanıtımı ve İthalatçıların Nasıl Kaullanacağı Sunumu

13:50-14:30 – Cargo-X Platformunun Rolü ve İhracatçıların Nasıl Kullanacağı, Maliyetler ve

Ücretlendirme Sunumu

14:30-15:00 – Soru ve Cevap

Kaynak Kahire Ticaret Müşavirliği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder